Производители Londji
Модел: FG017U
Наличност: В наличност
69.90лв.

Количество

Бърза поръчка


Зимата наближава с всеки изминал ден. Катеричките бързат да съберат последните останали жълъди, преди снегът да ги затрупа. 

Играта е съзтезателна и стратегическа за до 4 играчи. Катерицата, която успее да събере най - много жълъди в своята хралупа е победител! 

В тази игра семейството катерици, което събере най-много жълъди, е победител. Играе се подредред, всеки играч хвърля заровете и премества семейството на катериците по пътеката. Трябва да направим прости изчисления, за да изработим най-ефективната стратегия. Както обикновено, зарът показва броя на квадратите, които можем да напреднем, но трябва да внимаваме. Числото на заровете се приспада от общия брой жълъди, които носим, като по този начин се намалява броят на квадратите, които можем да напреднем.

Играта приключва, когато всички жълъди изчезнат. Зимата дойде и е време да броим....

Това е игра за двама до четирима играчи. Включва две игрални дъски, които могат да бъдат заменени в зависимост от броя на играчите.

В тази стратегическа игра семейството катерици, което успее да донесе най-много жълъди в дупката си, ще бъде победител. Устойчива и близка игра.

Илюстратор Can Seixanta

Възраст: +7 години

Брой играчи: 2 - 4 

Материал: FSC хартия и рециклиран картон

Опаковка: здрава картонена кутия

Продължителност на играта: 20 мин


ПРАВИЛА на  Настолна Игра WIN WIN WINTER


Брой играчи: 2 до 4

Възраст на играча: от 7 години

Продължителност на всяка игра: 20 минути


ВКЛЮЧЕНИ ЧАСТИ

- 1 игрална дъска

- 8 дървени катерица: 2 жълти, 2 червени, 2 сини и 2 зелени

- 24 броячи за жълъди

- 1 зарче


ЦЕЛ НА ИГРАТА

Опитайте се да бъдете играчът, който връща най-много жълъди обратно в гнездото си преди край на играта.


ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕШ: 

Подредете дъската за игра. За игри с двама играчи използвайте версия B на дъската.

Всеки играч избира цвят, след което взема своите две катерици и ги поставя на началното поле в избран от тях цвят.

Поставете три брояча на жълъди върху всеки от дъбовете (всички дървета, които правят нямат гнезда в тях).


ИГРАТА

Игралната дъска представлява пътека, по която се движат всички катерици в една и съща посока.

На дъската има три вида квадрати: 

квадрати за пътека, 

квадрати за изход (в цвета на всеки играч, под дървото с тяхното гнездо), 

квадратчета с жълъди (под всеки един от дъбовете).

Играчите се редуват да се движат, започвайки с човека, който е виждал катерица най-скоро.

Играчът, чийто ред е, хвърля заровете и решава коя от своите катерици да движи. Ако катерицата носи жълъди, големият товар я кара да се движи по-бавно по дъската: играчът трябва да извади едно число за всеки жълъд, който катерицата носи от числото, показано на зара, и след това да премести катерицата напред с този брой квадрати. Катерицата винаги трябва да се движи напред с поне едно поле. Играчът може да избере да остави един от жълъдите, които катерицата носи, за да се придвижи напред с друго поле. Ако остави жълъд, той остава в това квадратче, докато друга катерица не кацне на квадрата и не го вземе.


ПРАВИЛА

- Квадратите с жълъди: когато кацнете на квадрат с жълъди, можете да вземете жълъд от дървото, ако има останали. Жълъдът трябва да бъде поставен под катерицата и отсега нататък вашата катерица трябва да се движи с жълъда под нея, което я кара да се движи по-бавно. Ако има друга катерица, която носи жълъди на квадрата с жълъди, когато кацнете върху него, можете да вземете жълъд от дървото или да откраднете един от катерицата на другия играч.

- Кражба на жълъд: ако попаднете на квадрат, който вече е зает от друга катерица, носеща жълъди, можете да откраднете един от жълъдите й, ако желаете. Вземете един от жълъдите на другата катерица и хвърлете заровете отново, за да избягате.

- Две катерици в един и същи квадрат: може да има само две катерици в един и същи квадрат едновременно. Можете да прескочите квадрат, зает от две катерици, но не можете да останете там. Ако нямате друг избор, можете да хвърлите заровете отново.

- Когато вашата катерица мине покрай собственото си дърво, трябва да спрете на изходния квадрат и да оставите всички жълъди, които катерицата носи. Катерицата може да продължи напред при следващия ви ход. Ако катерицата не носи жълъди, можете да минете покрай дървото, без да спирате.

- Число 9: всеки път, когато числото 9 се появи на зара, жълъд пада от дърветата. Играчът, който е хвърлил зара, избира жълъд от всяко дърво и го поставя на пътеката, преди да продължи своя ред. Жълъдът може да бъде поставен само на квадрата точно пред или точно зад квадрата с жълъдите на избраното дърво. Освен това жълъдът не може да попадне в квадрат, който е зает от една или две катерици. Ако няма налични квадратчета, жълъдът се изважда от играта.


КРАЙ НА ИГРАТА

Играта приключва, когато по дърветата не останат повече жълъди: зимата е настъпила и е време да преброите събраните жълъди. Отчитат се само жълъди, които са били безопасно съхранявани във вашето гнездо.

Семейството катерици, което събере най-много жълъди, печели играта.


Ето ви една игра, която...

- Обучава на проста математика

- Тренира пространственото съзнание

- Помага ви да определите стратегии за постигане на вашите цели

- Помага ви да управлявате емоциите си.


Всеки продукт на бранда Londji е произведен в Барселона от рециклирани материали и естествени багрила. В ръцете си държите продукт, който е създаден от едни от най-талантливите съвременни илюстратори и дизайнери. Тези традиционни игри с иновативен почерк, може да откриете в най-добрите концептуални магазини, галерии и музеи по целия свят.


Напишете мнение

Подобни продукти