Производители Londji
Модел: FG016U
Наличност: Разпродаден
69.90лв.

Количество

Бърза поръчка


Настолна игра в която помагаме на пожарникарите да потушат пожара, за да спасят котето, което се е качило на покрива, за да избяга от огъня. 

Това е игра, която помага за изучаването на числата, тяхната стойност и генерира дебати за постигане на съгласие за най - добра стратегия. 


ИлюстраторCan Seixanta

Възраст: 4 - 8 години

Материал: FSC хартия и рециклиран картон

Опаковка: здрава картонена кутия

Продължителност на играта: 15 мин


ПРАВИЛА НА ИГРАТА SAVE THE CAT

В играта SAVE THE CAT играчите заедно помагат на пожарникаря да потуши пожара, за да спаси котето, което е в капана на покрива. По време на играта участниците научават за числата и тяхната стойност, задействат се дебатите за постигане на съгласие за най-добрата стратегия.

Възраст на играча: от 4 до 8 години

Продължителност на всяка игра: 15 минути

ВКЛЮЧЕНО:

- 1 дъска за сглобяване - къща

- 1 фигура на пожарникар

- 1 фигурка на коте

- 9 плочки с огньове: 4 големи и 5 малки

- 12 жетона с кофи вода

- 1 зар с картинки

Цел на играта:
Помогнете на смелия пожарникар да потуши всички пожари в къщата и да спаси котето, което е в капан на покрива и да го отведе до пожарната кола.
Преди да започнете играта:
Подгответе дъската за игра – сглобете четириетажната сграда с покрив. Поставете котето на покрива, а пожарникаря в пожарната кола. В началото на играта играчите определят местоположението на първите 3 огъня(1 голям и 2 малки) като поставят картончетата  с огън на местата отбелязани с червено на къщата. До къщата поставете останалите картончета с огън в една купчина и жетоните с кофи с вода на друга купчина.

Игра:

Най-младият играч започва играта, ако преди това е имало изиграни игри, загубилият започва играта. Преди да хвърли зар, ако играчът има един или повече жетони с кофи, той може да ги използва за гасене на един огън на ход. След което играчът хвърля зар и извършва ход, в зависимост от това, което е показано на зара:

-„Пожарникар и кофа”: играчът решава какво действие да предприеме – или да премести пожарникаря с едно поле напред, или да вземе кофа с вода от купчинката, за да я използва да гаси пожар при следващ ход.

-„Пожарникар х2”: играчът премества фигурата на пожарникаря до две полета напред, ако е невъзможно да се премести с две полета, я мести с едно.

-„Пожарникар х3”: играчът премества фигурата на пожарникаря до 3 полета напред, ако е невъзможно, то се мести  1 или 2 квадратчета.

-„Малък огън”: играчът поставя малък огън върху дъската за игра на определените, за това места. Ако на дъската няма повече малки пожари може да се използва голям.

-„Голям огън”: играчът поставя голям огън на определените, за това места на дъската. Ако в купчината няма останали големи пожари, вместо тях може да се използват 2 малки.

„Кофа х2”: играчът взима 2 кофи с вода от купчината и ги запазва за следващия им ход, ако няма кофи играта продължава без да взима кофа

ПРАВИЛА:
Придвижване по дъската:

-Пожарникарят не може да се придвижи до горния етаж, докато не бъдат потушени всички пожари на текущия етаж.

Слагане на огън върху дъската:
-огън може да се постави на дъската само на определени места(това са маркираните с червено петна със символ на огън и число от 1 до 9)

-на едно място може да се постави само един огън – малък или голям

-играчите трябва да обсъждат и да се споразумеят за мястото на огъня

Гасене на пожара:
-големите пожари се нуждаят от 2 кофи с вода, малките от 1 кофа с вода

-използваните кофи и угасения огън се поставят обратно в правилните купчинки до дъската

-всеки играч може да угаси по един огън на рунд и трябва да го направи преди да хвърли зара; ако играч забрави да загаси огън и вече е хвърлил зара трябва да изчака до следващия си ход. Огънят може да бъде потушен само там където се намира пожарникаря

-играчите не могат да споделят вода с други играчи

Спасяване на котето:
-когато играч стигне до поле 12 на дъската, той може да вземе котето (фигурката на пожарникарят се слага върху котето) и ходът на играча приключва. Следващия играч започва спускането с пожарникаря със спасеното коте
-за да стигнете до пожарната, всички пожари на приземния етаж трябва да се угасят

КРАЙ  НА ИГРАТА:

Вие печелите играта, ако пожарникарят успее да се върне в пожарната с котето, Губите играта, ако има 9 активни пожара едновременно.

 

Играта SAVE THE CAT помага на децата да:
-научат числата и техните стойности

-генерират дискусии за изграждане на стратегии, които помагат за постигане на цели

-се справят лесно с овладяването на напрежението и стреса


Всеки продукт на бранда Londji е произведен в Барселона от рециклирани материали и естествени багрила. В ръцете си държите продукт, който създаден от едни от най-талантливите съвременни илюстратори и дизайнери. Тези традиционни игри с иновативен почерк, може да откриете в най-добрите концептуални магазини, галерии и музеи по целия свят.


Напишете мнение

Тагове: Can Seixanta
Подобни продукти